Komputer

Dział dotyczący gry Arma 3
Posty: 36 • Strona 3 z 41, 2, 3, 4

Re: Komputer

Postprzez Ryś » 23 gru 2016, o 11:47

A może kolega kupi sobie zasilacz polecany przez sprzedawce do tego zestawienia i nie będzie problemu i można zwalić winę na kompetencje sklepu gdy coś pier%*^&ie. Chłopaki coś nie czujecie ducha świąt :trollface:

Obrazek
Ryś
Avatar użytkownika

Posty: 429
Dołączył(a): 25 cze 2016, o 13:35

Re: Komputer

Postprzez Alduric » 23 gru 2016, o 14:13

Maties napisał(a):Gościu to nadal nie dowodzi, że 450W zasilacz na to nie wystarczy... Ja wiem, że próbujesz się bronić, że nie gadasz głupot, ale sam sobie udowodniłeś, że masz jeszcze ~85W zapasu, bo to co obliczyłeś to minimalna wymagana moc zasilacza (z uwzględnieniem strat) przy 100% obciążenia komputera...


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Analogowo układaj klocki, komputery zostaw i nie dotykaj. Zapas xD
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Alduric
Szogun A3C
Avatar użytkownika
Szogun A3C
Karts DLCMarksman DLC

Posty: 3688
Dołączył(a): 3 mar 2013, o 03:48

Re: Komputer

Postprzez KM# » 23 gru 2016, o 15:30

GPU 120W TDP
CPU 65W
RAM 6W
SSD <5W
HDD ~5-10W w zaleznozni od modelu
napęd DVD 15-30W

Zestawowi od Matiesa można wiele zarzucić, ale zasilacz spełni swoje zadanie spokojnie.
Obrazek
KM#
St Szeregowy
Avatar użytkownika
St Szeregowy

Posty: 508
Dołączył(a): 7 lis 2013, o 20:34
Lokalizacja: Arstotzka, East Grestin

Re: Komputer

Postprzez Sarlack » 23 gru 2016, o 17:45

KM# błagam nie popieraj go bo to błąd :) Tzn Aldur ociupinkę przesadza z tymi 50% jak dla mnie, ale jednak zapas musi być i to większy niż (wątpliwe) 80W. Zasilacz do zestawu jaki podał to jak dla mnie min. 500W, optymalnie 550W-600W, max 650W.

Jeśli wstawisz tam 450W to ten zasilacz będzie jechał cały czas praktycznie pełną mocą jaką może osiągnąć.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Sarlack
Podpułkownik
Avatar użytkownika
Podpułkownik

Posty: 1536
Dołączył(a): 29 gru 2014, o 03:06
Lokalizacja: Toruń

Re: Komputer

Postprzez KM# » 24 gru 2016, o 12:31

Sarlack napisał(a):Jeśli wstawisz tam 450W to ten zasilacz będzie jechał cały czas praktycznie pełną mocą jaką może osiągnąć.


Przecież post wyżej dokładnie rozpisałem przybliżone zużycie mocy przez ten zestaw. Wszystkie wartości są wartościami maksymalnymi zużycia mocy dla danych komponentów. Więc jeśli OP nie planuje wkładać do obudowy pierdyliard wiatraków, żarówek, nagrywarek, to zasilacz jak najbardziej dla niego. Żaden "zapas" nie jest mu potrzebny jeśli nie planuje rozbudowy o jakieś konkretne elementy. Zasilacz 450W 80+ spokojnie mu wystarczy, a każdego, kto sądzi inaczej, proszę o podanie rzetelnych argumentów.

Natomiast samo popieranie lub niepopieranie Matiesa nie powinno mieć jakiegolwiek wpływu na obiektywną pomoc twórcy tematu.
Obrazek
KM#
St Szeregowy
Avatar użytkownika
St Szeregowy

Posty: 508
Dołączył(a): 7 lis 2013, o 20:34
Lokalizacja: Arstotzka, East Grestin

Re: Komputer

Postprzez Blaster » 24 gru 2016, o 13:12

tak se czytam i w sumie o chuj wam chodzi nawet jezeli mu to spokojnie starczy to przy rozbudowie bedzie mial zapas i nie bedzie musiał jak kretyn wymieniać zasilacza to pierwsze primo bambino. A drugie primo to że kto oszczędza na zasilaczu kupując kompa za 4.5k.
Obrazek
Blaster
St Plutonowy
Avatar użytkownika
St Plutonowy

Posty: 565
Dołączył(a): 26 mar 2014, o 21:19
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Komputer

Postprzez Maties » 24 gru 2016, o 14:28

Podejrzewam, że autor tematu długo nie będzie modernizował komputera, a nawet jeśli to wymieni grafikę na inną lub dołoży ramu i wtedy w dalszym ciągu nie będzie musiał wymieniać zasilacza -.- No chyba, że kupi jakiś odrzutowiec co pobiera 200W + w stresie. Po drugie wybór zasilacza z certyfikatem "80 plus silver" od BeQuiet! za 2 stówki to nie powiedział bym, że to oszczędzanie na zasilaczu tylko odrzucenie zbędnych watów za które kolega musiał by dopłacić, a budżet i tak został przekroczony w zestawie z i7. Poza tym 80W zapasu wyszło z chorych wyliczeń Aldura, a naprawdę to zestaw nie pociągnie więcej jak 250-300W(maaaks) z zasilacza w stresie, więc po odliczeniu sprawności jest książkowe 100W+ zapasu w mocy, a kolega nie będzie kręcił zestawu więc nie potrzebna mu wyższa moc zasilacza, a nawet jak chciałby kartę podkręcić to spokojnie ma na to zapas.

W sumie KM masz rację, że te niektóre posty nie są natury technicznej, ani obiektywne tylko po prostu aby wcisnąć, że niby się nie znam... Walka z wiatrakami. Ale żeby samemu komuś pomóc to nieee, po co...

Wesołych Świąt!!
Obrazek
Maties
St Plutonowy
Avatar użytkownika
St Plutonowy
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 384
Dołączył(a): 3 wrz 2013, o 14:59
Lokalizacja: Łódź

Re: Komputer

Postprzez Smuk » 24 gru 2016, o 20:29

dobra niech kupi po prostu zasilacz 550W i będzie spokój :)
Smuk
Avatar użytkownika

Posty: 324
Dołączył(a): 23 sty 2016, o 08:22
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Komputer

Postprzez berani » 24 gru 2016, o 21:16

albo 750 i napewno będzie zadowolony :) każdy!!!
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
berani
St Plutonowy
Avatar użytkownika
St Plutonowy

Posty: 336
Dołączył(a): 12 lut 2015, o 15:51

Re: Komputer

Postprzez Maties » 25 gru 2016, o 04:54

1000W na styk wystarczy :D
Obrazek
Maties
St Plutonowy
Avatar użytkownika
St Plutonowy
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 384
Dołączył(a): 3 wrz 2013, o 14:59
Lokalizacja: Łódź

Poprzednia stronaNastępna strona

Posty: 36 • Strona 3 z 41, 2, 3, 4

Powrót do Arma 3

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość