Do zjazdu A3C pozostało
Zjazd trwa :D

Komputer

Dział dotyczący gry Arma 3
Posty: 36 • Strona 1 z 41, 2, 3, 4

Komputer

Postprzez MikiPodk » 20 gru 2016, o 20:53

Witam,czy ktoś z was (ten co się zna na komputerach) poleciłby mi ten komputer : https://www.morele.net/komputer-morele- ... 60-974952/ i jakby powiedział +/- ile byłoby fps-ów na misjach.
Z góry dziękuję :)
MikiPodk
Avatar użytkownika

Posty: 4
Dołączył(a): 17 gru 2016, o 20:17

Re: Komputer

Postprzez unCool » 20 gru 2016, o 21:08

Mam i5 6600k (niekręcony + gtx1060 od msi) więc bardzo porównywalny do tego co podałeś i jak dużo sie dzieje to mam 20 fpsów.
Generalnie nie polecam tego co masz w linku chociażby ze względu na karte 3gb.
ObrazekObrazek
unCool
St Plutonowy
Avatar użytkownika
St Plutonowy

Posty: 200
Dołączył(a): 27 wrz 2015, o 09:36

Re: Komputer

Postprzez MikiPodk » 20 gru 2016, o 21:46

A przy strzelaniu to ile masz fps-ów.Jak piszesz że jak dużo się dzieje to masz 20 fps-ów to jestem przyzwyczajony do tylu fps-ów. ;)
MikiPodk
Avatar użytkownika

Posty: 4
Dołączył(a): 17 gru 2016, o 20:17

Re: Komputer

Postprzez Maties » 20 gru 2016, o 22:57

Za taką cenę gotowca złożysz sobie sam 2 razy lepszy sprzęt :) A jak jesteś zielony w składaniu to już bardziej się opłaca samemu dobrać sobie części i wykupić usługę montażu.

Tu jest link dla cebulandii, która daje darmową przesyłkę i montaż za 1 zł :)

EDIT: W mojej subiektywnej opinii, aby pograć sobie komfortowo w armę III z wysokimi detalami to trzeba minimum 4 koła na kompa wyciupać. Ale w takim budżecie to już decydujesz czy chcesz komputer do gier czy do Army. Bo w tej cenie trzeba iść na kompromisy.
Obrazek
Maties
Tomato-San
Avatar użytkownika
Tomato-San
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 401
Dołączył(a): 3 wrz 2013, o 14:59
Lokalizacja: Łódź

Re: Komputer

Postprzez Krzaku » 20 gru 2016, o 23:14

Krzaku
Avatar użytkownika

Posty: 162
Dołączył(a): 17 sty 2016, o 16:40

Re: Komputer

Postprzez Augustus » 21 gru 2016, o 07:56

Przejrzales chociaz forum w poszukiwaniu podobnego tematu?
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Augustus
Major
Avatar użytkownika
Major
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1280
Dołączył(a): 18 sie 2014, o 14:48
Lokalizacja: 54.0358, 19.0420

Re: Komputer

Postprzez Shock » 21 gru 2016, o 08:25

MikiPodk napisał(a):Witam,czy ktoś z was (ten co się zna na komputerach) poleciłby mi ten komputer : https://www.morele.net/komputer-morele- ... 60-974952/ i jakby powiedział +/- ile byłoby fps-ów na misjach.
Z góry dziękuję :)


Ten zestaw który podałeś wyżej nie jest zły ale jak pisali koledzy wcześniej można za tą kwotę złożyć samemu ciut lepszy.

Co do Army czy to A1, A2, A3 ma problem z użyciem procesora, bo go nie wykorzystuje w pełni (silnik) i tu jet pies pogrzebany.

Drugim aspektem A3 jest to, że inaczej będzie działać na podobnym sprzęcie - w sensie +/- FPS.

Trzecia rzecz jaką należy poruszyć jest to iż nie będziesz grał na A3 Vanilla tylko pewnie A3 z modami plus gracze i sprzęt na serwerze a to obciąża procesor.

Możesz mieć PC za 4k lub za 8k ale to nie gwarantuje niczego.
To jest po prostu Arma i trzeba to zaakceptować.

Kupując PC nigdy nie nastawiaj się na jedną grę, a szczególnie nie na A3.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Shock
Kapitan
Avatar użytkownika
Kapitan
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 1664
Dołączył(a): 18 maja 2015, o 07:09
Lokalizacja: Szczecin

Re: Komputer

Postprzez MikiPodk » 22 gru 2016, o 09:23

Zdecydowałem,że nie będę kupował gotowca tylko części i ktoś pomoże mi go złożyć.
Który zestaw wybrać:
1- https://www.morele.net/inventory/info/Ghr4O4/
2- https://www.morele.net/inventory/info/RB0j9b/
MikiPodk
Avatar użytkownika

Posty: 4
Dołączył(a): 17 gru 2016, o 20:17

Re: Komputer

Postprzez Harven » 22 gru 2016, o 10:29

Na morele usługę złożenia masz za 1 zł z kodem promocyjnym VXW8NJNXKE (kilka tygodni temu jeszcze był aktualny)
Obrazek
Harven
Sierżant
Avatar użytkownika
Sierżant

Posty: 320
Dołączył(a): 12 cze 2015, o 11:28
Lokalizacja: Poznań

Re: Komputer

Postprzez unCool » 22 gru 2016, o 10:51

1. Pierwszy zestaw może być ale bez SSD sobie nie wyobrażam teraz komputera użytkować (zawsze można dokupić). I zamiast palita wziąłbym armora.
2. To gorszy i nie kompatybilny zestaw, ramy nie pasują.

Osobiście wstrzymałbym się z zakupem komputera teraz bo ceny poszybowały wysoko w górę.
ObrazekObrazek
unCool
St Plutonowy
Avatar użytkownika
St Plutonowy

Posty: 200
Dołączył(a): 27 wrz 2015, o 09:36

Następna strona

Posty: 36 • Strona 1 z 41, 2, 3, 4

Powrót do Arma 3

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość