Problem z kartą graficzną.

Masz problem? Ten dział jest dla ciebie.
Posty: 18 • Strona 2 z 21, 2

Re: Problem z kartą graficzną.

Postprzez R4KET » 12 sie 2017, o 10:02

Masz za stary monitor :P
ObrazekObrazekObrazek
R4KET
St Kapral
Avatar użytkownika
St Kapral

Posty: 720
Dołączył(a): 18 cze 2013, o 08:36
Lokalizacja: Kraków

Re: Problem z kartą graficzną.

Postprzez Maties » 12 sie 2017, o 10:07

Raczej szukaj problemu w monitorze jeśli faktycznie pamięta jeszcze WWII :D
Obrazek
Maties
St Plutonowy
Avatar użytkownika
St Plutonowy
Karts DLCHelicopters DLCMarksman DLC

Posty: 330
Dołączył(a): 3 wrz 2013, o 15:59
Lokalizacja: Łódź

Re: Problem z kartą graficzną.

Postprzez KM# » 12 sie 2017, o 12:54

R4KET napisał(a):Potrzebujesz konwerter sygnału cyfrowego na analogowy.

Nie.

Darkmnich, widzisz w ogóle jakiekolwiek inne ekrany ładowania przy uruchamianiu PC? Możesz wejść do BIOSa zanim załaduje Ci się Windows? Spróbuj podpiąć pod jakikolwiek inny monitor jeśli masz na stanie i powiedz, jaki jest wynik.
Obrazek
KM#
St Szeregowy
Avatar użytkownika
St Szeregowy

Posty: 493
Dołączył(a): 7 lis 2013, o 21:34
Lokalizacja: Arstotzka, East Grestin

Re: Problem z kartą graficzną.

Postprzez DarkMnich » 12 sie 2017, o 13:12

Nic własnie nie mam, od początku do końca czarny ekran, monitor niby wykrywa, ale nie przetwarza, właśnie dzwonię po znajomych z pytaniem o monitor, najpewniej skończy się na serwisie.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
DarkMnich
St Sierżant Sztabowy
Avatar użytkownika
St Sierżant Sztabowy

Posty: 418
Dołączył(a): 26 wrz 2013, o 17:34
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Problem z kartą graficzną.

Postprzez R4KET » 12 sie 2017, o 14:29

KM# napisał(a):Darkmnich, widzisz w ogóle jakiekolwiek inne ekrany ładowania przy uruchamianiu PC? Możesz wejść do BIOSa zanim załaduje Ci się Windows? Spróbuj podpiąć pod jakikolwiek inny monitor jeśli masz na stanie i powiedz, jaki jest wynik.


Nigdy nie zobaczy ekranu ładowania, bo monitor nie wie co z sygnałem cyfrowym zrobić. Do przetworzenia ciągu znaków na amplitudę potrzebny jest konwerter :D

Karta jest sprawna tylko monitor dupa.
ObrazekObrazekObrazek
R4KET
St Kapral
Avatar użytkownika
St Kapral

Posty: 720
Dołączył(a): 18 cze 2013, o 08:36
Lokalizacja: Kraków

Re: Problem z kartą graficzną.

Postprzez DarkMnich » 12 sie 2017, o 14:48

R4KET napisał(a): bo monitor nie wie co z sygnałem cyfrowym zrobić. Do przetworzenia ciągu znaków na amplitudę potrzebny jest konwerter :D
Karta jest sprawna tylko monitor dupa.


Nie, karta nie jest sprawna, a monitor wie co zrobić z sygnałem cyfrowym, bo ma wejścia HDMI, a także HDMI/DVI.

Sprawdziłem komputer jak i kartę na innych stanowiskach, werdykt?

Na 3 monitorach nie działa, a także na 2 telewizorach.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
DarkMnich
St Sierżant Sztabowy
Avatar użytkownika
St Sierżant Sztabowy

Posty: 418
Dołączył(a): 26 wrz 2013, o 17:34
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Problem z kartą graficzną.

Postprzez KM# » 12 sie 2017, o 14:53

R4KET napisał(a):
Nigdy nie zobaczy ekranu ładowania, bo monitor nie wie co z sygnałem cyfrowym zrobić. Do przetworzenia ciągu znaków na amplitudę potrzebny jest konwerter :D

Karta jest sprawna tylko monitor dupa.

Cytuje darkmnicha "podłączyłem za pomocą kabla HDMI, ale nic to nie dało, kupiłem kabel HDMI - DVI-D (wejście karty graf), co również nic nie dało"
Czyli chcesz mi powiedzieć, że cyfrowy monitor nie jest w stanie przetworzyć cyfrowego sygnału po cyfrowej magistrali? Skąd żeś się urwał? ;)

@Darkmnich, goń tę kartę do sklepu na wymiankę albo niech Ci w sklepie przetestują. Wina samej grafy lub sterowników.
Obrazek
KM#
St Szeregowy
Avatar użytkownika
St Szeregowy

Posty: 493
Dołączył(a): 7 lis 2013, o 21:34
Lokalizacja: Arstotzka, East Grestin

Re: Problem z kartą graficzną.

Postprzez DarkMnich » 12 sie 2017, o 15:05

Sterowniki mało prawdopodobne, karta montowana na systemie bez jakichkolwiek sterów od grafy.
Tylko obiadek i lecę ją reklamować.

Monitor z tunerm TV, telewizja z dekoderem jakoś nie narzekała na kabel HDMI :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek
DarkMnich
St Sierżant Sztabowy
Avatar użytkownika
St Sierżant Sztabowy

Posty: 418
Dołączył(a): 26 wrz 2013, o 17:34
Lokalizacja: Gdańsk

Poprzednia strona

Posty: 18 • Strona 2 z 21, 2

Powrót do Pomoc techniczna

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości